miercuri, 18 august 2010

apple iphone 4 VS samsung galaxy S ?

ce alegi ? 
apple 

Retina Display
Datorita Retina Display, tot ceea ce vezi si faci pe iPhone 4 arata extraordinar. Textul din carti, paginile WEB si E-mail este clar, indiferent de dimensiune, in timp ce fotografiile si filmele tale preferate arata fantastic.

Camera foto de 5 MP cu inregistrare video HD
Cu iPhone 4 esti mereu pregatit sa capturezi orice moment, la inalta definitie. Camera foto excelenta cu blitz LED iti permite sa faci fotografii si filme HD superbe, chiar si in lumina slaba. Iar apoi le poti edita si imparatasi cu toti prietenii tai, direct din telefon.

FaceTime
De cate ori nu ai simtit nevoia sa iti vezi prietenii aflati departe de tine si sa schimbi cu ei cateva vorbe? Cu iPhone 4 poti face asta. Cu un singur buton poti sa iti vezi toti prietenii si membrii familiei aflati la capatul celalalt al firului, fie el si de partea cealalta a globului Pamantesc.
In momentul in care doresti sa suni un prieten din lista de contacte, ai posibilitatea de a alege apelul telefonic normal (ce se realizeaza prin intermediul retelei de telefonie mobila la care esti abonat), sau FaceTime – apel video intre doua terminale iPhone 4 ce se realizeaza prin intermediul conexiunii Wireless Lan – Wi-Fi. Totul se intampla imediat – automat, a fi nevoie de setari anterioare.

Multitasking
Acum poti rula mai multe aplicatii favorite concomitent si poti trece de la una la cealalta instantaneu, fara a afecta performantele aplicatiei principale si fara ca autonomia bateriei sa scada semnificativ.
Aplicatiile care folosesc serviciile a-GPS pot rula in fundal; nu doar ca actualizeaza in timp real pozitia in care te afli, dar iti si ofera ghidare vocala inainte si dupa fiecare intersectie, chiar si atunci cand asculti muzica (in acest moment, volumul melodiei coboara).

Mesaje
Trimite mesaje cu texte, videoclipuri, fotografii, fisiere audio, informatii despre locatii si date de contact. De asemenea, poti sa redirectionezi unul sau mai multe mesaje.

Cautare
Gaseste ceea ce cauti in telefonul iPhone, totul dintr-o singura locatie usor accesibila. Func?ia de cautare realizeaza cautari in lista de contacte, in email-uri, in calendare si in note, precum si in toate fisierele de pe iPod.

Wireless Tethering
Daca doresti sa accesezi internetul de pe laptop-ul din dotare, insa conexiunea wireless a acestuia nu functioneaza, sau nu are acoperire in zona respectiva, poti apela la functia de Tethering a telefonului mobil iPhone 4. Poti folosi deci telefonul ca pe un Access Point pentru a avea acces la internet 3G de pe laptop (in functie de operator si locatie).
Bursa
Aplicatia Stocks de pe iPhone afiseaza grafice, detalii financiare si stiri importante despre orice actiuni bursiere. Roteste telefonul iPhone pentru a vizualiza informatii si mai detaliate.

YouTube
Urmareste videoclipuri de pe YouTube oriunde te-ai afla. Conecteaza-te la contul YouTube pentru a salva si a sincroniza marcaje si pentru a acorda calificative videoclipurilor preferate.
Control vocal
Functia de control vocal recunoaste numele din Contacte si cunoaste melodiile de pe iPod. Deci, daca doresti sa ini?iezi un apel sau sa asculti o melodie, trebuie doar sa spui.
Busola
Datorita busolei digitale incorporate, iPhone 4 iti poate indica directia corecta. Utilizeaza aplicatia Compass sau urmareste-o in timp ce reorienteaza automat hartile pentru a indica directia in care te indrepti.

Cheia catre redactarea rapida
Tastatura noului iPhone 4 sporeste semnificativ viteza de redactare a mesajelor SMS sau notitelor. Si asta pentru ca verifica in timp real tot ceea ce scrii si iti sugereaza cuvinte, corecteaza cuvintele introduse gresit sau adauga automat semne de punctuatie.

Mail imbunatatit
Aplicatia de e-mail a fost imbunatatita semnificativ, oferind acum utilizatorilor posibilitatea sa primeasca e-mail-uri de pe mai multe conturi intr-un Inbox unificat. De asemenea, iPhone 4 este acum compatibil si cu Microsoft Exchange Server 2010.

iBooks – o intreaga colectie de carti in buzunarul tau
Ini?ial introdusa pe tableta Apple iPad, aplicatia iBooks isi face acum aparitia si in cadrul iPhone 4, intr-o forma foarte similara ca interfata grafica si functionalitate cu cea implementata pe noua tableta Apple. Aceasta iti pune la dispozitie (prin intermediul iBook Store) un numar de peste 10 mii de carti, pe care le poti descarca si citi direct de pe iPhone 4.

Constructie avansata
Lateralele noului iPhone sunt realizate din otel inoxidabil, in timp ce pentru partea din spate si cea frontala producatorul a optat pentru o sticla speciala, folosita in industria aeronautica – la parbrizul elicopterelor. Si dimensiunile aparatului sunt impresionante pentru un smarphone, telefonul masurand doar 9,3mm in grosime.



Samsung 


4.0" SUPER AMOLED - Experienta vizuala de exceptie.
Multumita celui mai luminos ecran din lume Super AMOLED 4" vei putea urmari inregistrarile video HD, juca jocuri si citi carti in format electronic la o calitate nemaintalnita. Chiar si in lumina soarelui imaginea e clara, iar filmarile HD afara sunt o joaca.

Smart Alarm - Calmul relaxant al diminetii.
GALAXY S stie cat de revigoranta este o trezire naturala in comparatie cu zgomotul agresiv al unui post de radio , TV sau alt dispozitiv. Cu volumul alarmei in crestere graduala, te trezesti usor din somn.


Daily Briefing - Flux de stiri personalizat.
Inainte ca ziua sa inceapa, Daily Briefing iti da exact informatiile care iti sunt importante chiar pe ecranul principal: stirile importante, bursa, prognoza meteo – widgetul “Daily Briefing” iti afiseaza chiar si agenda si calendarul, asigurandu-te ca esti informat in legatura cu tot ceea ce te asteapta in noua zi, fara a fi legat de computer, fara reclamele TV si fara sa te prierzi intr-un ziar dezorganizat.

Calendar integrat.
Cu GALAXY S si calendarul integrat, programarile, agendele, calendarele si listele de task-uri sunt sincronizate automat si organizate intr-o singura aplicatie.

Pentru masina - Google Maps™.
In masina, GALAXY S se transforma in ajutorul tau personal – furnizand informatii despre vreme, cautare Google activata vocal si servicii de navigatie. Obtinerea informatiilor referitoare la drum se face simplu, prin cerere vocala. Cu “Google maps navigation” GALAXY S nu numai ca aduce informatiile, dar iti si ofera 3 moduri de prezentare: harta cu strazi , harta cu trafic, sau vedere din satelit.

Layar Reality Browser - Exploreaza imprejurimile.
'Samsung Arround Me' te ajuta sa descoperi ceea ce este in jur indiferent unde te afli – cafenele, galerii de arta, etc. Fixezi pur si simplu o imagine si GALAXY S iti spune ce urmeaza, ce este in spatele si in fata ta, inclusiv adrese, numere de telefon, tot ceea ce vrei sa stii. Cu o baza de date extinsa POI (Puncte-de-interes) ai acces la informatii mai detaliate si mai precise, fiind bine informat in legatura cu ceea ce te inconjoara.

Wireless Tethering.
Daca doresti sa accesezi internetul de pe laptop-ul din dotare, insa conexiunea wireless a acestuia nu functioneaza, sau nu are acoperire in zona respectiva, poti apela la functia de Tethering a telefonului mobil Galaxy S. Poti folosi deci telefonul ca pe un Access point pentru a avea acces la internet 3G de pe laptop (în functie de operator si locatie).

Inregistrare HD.
Cu posibilitatea inregistrarii HD poti captura oricand momente memorabile. Poti sa le impartasesti cu familia pe un televizor HD, sau le poti viziona imediat pe cel mai luminos ecran Super AMOLED de 4.0”.
Social Hub.
Lista de contacte integrate GALAXY S reuneste contactele e-mail si SNS (Facebook, Twitter etc.) intr-o singura agenda si iti permite sa verifici starea prietenilor, noutati si poze proaspat adaugate. Multumita listei de mesaje Inbox a Social Hub-ului poti gestiona toate mesajele primite si trimise. In plus, sunt integrate calendarele Google si Facebook.

SWYPE / Write & Go.
Cu noua tehnologie de editare pentru ecranul tactil SWYPE - inovatie Samsung, iti poti edita rapid mesajele SMS, fara a mai fi nevoie sa ridici degetul ca si la ecranele touch-screen traditionale. Mai mult, modul Write & Go te lasa sa alegi cum vrei sa trimiti mesajele – email, text, in agenda sau nota.

ThinkFree - Biroul tau este unde esti tu.
Orice document, inclusiv Word, Excel si Powerpoint poate fi vizulizat, editat si salvat. Poti chiar si sa vizualizezi fisierele PDF in formatul lor nativ.

Telecomanda TV.
Pana cand afli unde ai lasat telecomanda o poti folosi pe cea incorporata in GALAXY S. Are toate functiile tipice, plus functii avansate utilizate la televizoarele performante, cu media control si touch-keyboard. Telecomanda este compatibila numai cu televizoare Samsung fabricate dupa 2010.

AllShare prin DLNA.
Samsung Galaxy S este echipat cu un modul AllShare (prin DLNA), ceea ce inseamna ca te poti conecta fara fir si transmite fisiere video, muzica, poze si alte tipuri la un televizor compatibil sau PC .
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu