miercuri, 29 septembrie 2010

despre bandwith (latimea de banda) , trafic si conexiunea la intrenet

Cele mai multe companii hosting ofera o varietate de opţiuni de lăţime de bandă în planurile lor.


Deci ce este mai exact latimea de banda?

Pe scurt : lăţimea de bandă este cantitatea de trafic pe care este permis să apară între site-ul dvs. şi restul de internet.
Cantitatea de latime de banda a unei companii de hosting este determinata de conexiunea lor la retea pentru centrul lor de date si şi externe pentru internetul public.


Conexiunea la internet.

Internetul pe scurt este un grup de milioane de calculatoare conectate prin retea.
Aceste conexiuni în termen de internet pot fi mari sau mici, în funcţie de cablare şi echipamente care sunt folosite la o locaţie pe internet particulara.Aceasta este dimensiunea fiecarei conexiuni la reţea care determină cât de multa lăţime de bandă este disponibila.


Ce este traficul?

Ca sa va fac sa intelegeti , sa faceti diferenta dintre latimea de banda si trafic voi face referire la autostrazi si autoturisme.Latimea de banda este numarul de benzi de pe autostrada si traficul este numarul de autoturisme de pe autostrada.Daca sunteti singura masina de pe autostrada puteti calatorii foarte repede in cazul in care calatoriti intr-o ora de varf cand traficul este aglomerat veti calatorii foarte incet.
Traficul este numarul de biti care sunt transferati pe conexiunea de retea.

Cat de mult bandwith este de ajuns cum calculati?

Dacă nu aveţi intenţia de a oferi fişiere cu capacitatea de descărcare de la site-ul dvs., formula de calcul de lăţime de bandă este destul de simplă:

În medie pe zi Vizitatori x media de pagini vizitate x media paginilor de marime (page size) x 31.

Dacă intenţionaţi de a permite oamenilor descarcarea fişierelor de pe site-ul dvs., lăţime de bandă calculata va arata asa:

[(Media vizitatorilor pe zi x media paginilor vazute x media paginilor de marime (page size)) + (În medie pe zi articole descarcate x media dimensiunii articolelor)] x 31.

Cele mai multe site-uri personale sau mici de afaceri nu vor avea nevoie mai mult de 1 GB de lăţime de bandă pe lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu