miercuri, 8 septembrie 2010

Incep sa apara versiunile 2011 ale programelor de securitate antivirus


Odata cu sosirea toamnei, producatorii de programe de securitate antivirus incep sa scoata pe piata noile versiuni ale produselor lor.

Kaspersky a anuntat noile versiuni ale principalelor sale produse pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security 2011 si Kaspersky Anti-Virus 2011.

Cele doua produse includ tehnologii noi cum ar fi System Watcher, care monitorizeaza toate evenimentele ce au loc in sistem, crearea si modificarea de fisiere, accesul si modificarile registrilor de sistem.

Kaspersky Internet Security 2011 si Kaspersky Anti-Virus 2011 incorporeaza noua optiune Kaspersky Gadget.

Aceasta reprezinta un element de interfata din Windows Desktop in Windows Vista si Windows 7, care ofera acces rapid la principalele functionalitati ale produselor.

Kaspersky Gadget afiseaza starea securitatii sistemului, faciliteaza scanarea unui fisier cu un singur click si lanseaza aplicatii in modul Safe Run.

O caracteristica absolut noua o reprezinta posibilitatea de a utiliza discul de instalare a produsului ca un rescue disk, fara a fi necesar un disc bootabil cu sistemul de operare.

Ambele programe pot fi instalate si pe calculatoare care sunt deja infectate, chiar si cu rootkit-uri, care, in general, incearca sa blocheze instalarea de programe antivirus.

Modul Safe Surf care se regaseste doar in produsele Kaspersky Lab scaneaza fiecare conexiune la Internet si blocheaza automat accesul la site-urile web care contin coduri sau legaturi catre programe periculoase.

Tehnologia sandbox, introdusa odata cu versiunea 2010 a produselor Kaspersky, a fost si ea imbunatatita.

Modul Safe Run for Websites permite afisarea paginilor web suspecte intr-un browser virtual, in timp ce atat aplicatiile cat si site-urile web pot fi acum lansate in modul Safe Run for Applications. Ambele moduri asigura medii virtuale cu acces restrictionat la resursele sistemului.

In noua versiune, optiunea Safe Run for Applications va crea un Safe Desktop separat pentru toate aplicatiile sau pentru a rula o aplicatie in mod securizat.

Kaspersky Internet Security 2011 beneficiaza de un modul de Control Parental semnificativ imbunatatit, care controleaza si restrictioneaza accesul copiilor la site-urile de social networking, mesagerie instanta (Yahoo! Messenger, ICQ, MSN) si la programe specifice de pe sistem. De asemenea, modulul poate controla descarcarea de fisiere si transferul de date personale.

(Sursa: Kaspersky)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu