luni, 27 septembrie 2010

Instaleaza un firewall ! De ce este important?

Conectarea la Internet fara un antivirus puternic si un firewall este ca si cum ai pleca in vacanta si ai lasa usa casei descuiata.
Daca ai noroc, nu observa nimeni acest lucru si nu se intampla nimic, dar este un risc foarte mare.
Instaleaza un firewall .
Firewall-urile sunt programe care filtreaza informatiile care intra sau ies din computer, lasand sa treaca doar acele informatii care vin pe porturi uzuale, cum ar fi cel http.

In acelasi timp, trebuie avut grija ca pachetele de date tranzactionate sa nu contina cod care sa permita accesarea sau folosirea informatiilor din calculator fara acordul utilizatorului.
Firewall-ul din Windows XP este un program care ofera o protectie minimala, dar este oricum mai buna decat nimic. Insa instalarea unui software specializat, freeware, cum ar fi ZoneAlarm 3 sau Sygate Personal Firewall 5, este o solutie mai sigura pentru a controla traficul pachetelor, constituind in acelasi timp si o bariera pentru virusii de tip troian sau backdoor, care reprezinta un real pericol.
Controlul pachetelor care intra sau care ies este important deoarece date din calculator pot fi accesate de persoane rau intentionate care nu au altceva de facut decat sa scaneze calculatoarele care nu sunt protejate. Si credeti-ma ca sunt destui astfel de pierde-vreme care fac acest lucru si de pe o simpla linie elefonica doar de dragul de a face rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu