miercuri, 29 septembrie 2010

Mareste page rank-ul la site/blog

Astazi as vrea sa vorbesc despre page rank,ce inseamna page rank, despre cum putem sa ne marimi page rank-ul de pe blog/site,cum il putem mentine daca este destul de mare,ce putem face in situatia aceasta.
Bun , acum nu vreau sa dau sfaturi de profesionist in SEO dar deschid aceasta discutie ca sa va impartasesc cateva din observaiile facute de mine asupra acestui blog de-a lungul timpului cu privire la page rank.
Daca aveti timpul necesar sa cititi acest articol as dorii sa ma completati daca gresesc cu ceva sau daca mai aveti alte idei.
As fi curios sa aflu si de la voi pareri si noutati care ar fi bune pentru mai multa lume nu doar pentru mine.
Astea fiind spuse as incepe cu page rank-ul...

Ce este page rank-ul?


Cred ca Wikipedia stie mult mai bine definitia decat mine si voi citi cateva randuri:

PageRank (expresie engleză cu traducerea Rangul Page) este un algoritm de analiză a hiperlegăturilor din Internet, folosit de motorul de căutare Google pentru a acorda o pondere fiecărui element dintr-o mulțime de documente interconectate prin hiperlegături, cu scopul măsurării importanței relative în cadrul mulțimii. Dacă pagina A conține un link (o legătură) către pagina B, se presupune implicit că A afirmă despre B că acesta este important, deci B trebuie să fie mai bine cotat în clasamente. Cu cât există mai multe legături calitative către un sit, cu atât PageRank-ul acestuia va fi mai mare și locul în clasament mai înalt. Coeficientul PageRank este un număr întreg care poate lua valori între 0 și 10.

Da cam grea definitia... Aici gasiti o analiza mai amanuntita despre page rank cu algoritmi si alte lucruri pe care probabil nu o sa le intelegeti toti...
O definitie pe care o dau eu este:
PageRank-ul este o modalitate prin care esti anuntat la ce nivel se afla site-ul tau in raport cu celelalte site-uri si care iti aduce la cunostinta, (daca te informezi :D) importanta paginii tale web si care se bazeaza pe cantitatea si calitatea linkurilor altor pagini care au link-ul catre site-ului tau in ele.

Cum sa iti cresti page rank-ul?

Cateva sfaturi din experienta proprie.

O modalitate ar fi schimbul de link-uri.
Incercati sa faceti schimb de link-uri cu site-uri care au acelasi page rank cu al vostru sau cu cele care au page randk peste page rank-ul site-ului vostru.
Ca sa faceti schimb de link-uri nu inseamna sa faceti schimb zilnic , sa aveti cele mai multe link-uri pe site/blog ... Nu!
Daca aveti foarte multe site-uri in blogroll deoarece este clar ca voi urmariti doar un singur lucru Page Rank.
Nu este bine sa faceti schimb de link-uri cu toate site-urile care au foarte multe site-uri in blogroll deoarece daca il mai adauga si pe al vostru sunt foarte multe iar cei care intra pe site-ul respectiv este putin probabil sa vi-l nimereasca fix pe al vostru deci sunt foarte putine sanse.
Trebuie sa faceti schimb cu cat mai putine persoane dar cu cele care au un continut care este apropiat cu al vostru.
Ex. Ce relevanta ar avea sa aveti link-ul blog-ului/site-ului vostru pe un site de sport sau muzica daca blogul/siteul vostru se bazeaza pe o nisa de exemplu IT/C software sau hardware?
Probabil ar creste putin trafic-ul dar cei care intra de pe acel site pe site-ul vostru vor sta foarte putin pe site chiar deloc din cauza ca nu vor gasii ce cauta.
Cu cat ai mai multi in blogroll cu atat mai mult se imparte Page Rank-ul, vei transfera Page Rank din ce in ce mai putin de exemplu daca ai page rank 4 si vrei sa-l imparti la 3 site-uri se poate dar daca imparti la 11-12 nu prea iesi bine.
4:2 nu este la fel ca--4:12-13...
Pentru marire de trafic sau page rank mai puteti inscrie site-ul in directoare web.
Mai puteti participa la diferite discutii pe alte blog-uri/site-uri si sa va lasati cate un link pe pagina respectiva sau pe forumuri sub forma de semnat-uri.
Daca lasati comentarii pe blog-ul /site-ul altora aveti grija daca respectiv-ul blog/site are la comentarii atribute dofollow.
Atributele dofollow sunt atribuite unui site pentru ca spiderii motoarelor de cautare sa indexeze link-urile respective in motoarele de cautare.
In cazul in care sectiuena de comentarii are atribut nofollow degeaba lasati link-ul pe acel site deoarece nu va aparea ca back link pentru site-ul vostru iar spiderii nu-l vor lua in considerare , nu va fi indexat.
Cum puteti depista aceste atribute , puteti folosii un foarte bun plugin Firefox pe care il descarcati de aici--> (DESCARCARE).
Acest plugin este deosebit de bun pentru depistarea acestor site-uri nu trebuie decat sa-l activati dand click dreapta-->NoDoFollow.
Cand dati click pe NoDoFollow el se activeaza si va va arata link-uri albastre, acest lucru inseamna ca site-ul respectiv are atribut DoFollow iar in cazul in care nu are este subliniat cu rosu.
Majoritatea site-urilor pe platforma Wordpress au atribute NoFollow pentru comentarii setate automat din tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu