duminică, 26 septembrie 2010

Sistemul se restarteaza/reseteaza frecvent.

Sistemul se restarteaza/reseteaza frecvent... care ar fi problema ?

Cauze:

1.Montarea gresita a cooler-ului pe procesor.

O prima cauza ar fi montarea gresita a cooler-ului pe procesor, avand drept consecinta o supraincalzire a acestuia.
2.Pasta de procesor sau substanta termoconductoare.

Ce-a de-a doua cauza ar putea fi de la incalzirea procesorului datorita irosirii pastei de procesor de-a lungul timpului , uscarea acesteia ... ar trebuii sa o verificati si pe aceasta deoarece procesorul se poate supraincalzii.
Pasta de procesor se gaseste sub cooler-ul de pe procesor.

Substanta termoconductoare sau pasta de procesor:
Poate fi de tipul 'thermal pad' de unica folosinta sau pasta termoconductoare. Aceasta foloseste la umplerea imperfectiunilor de pe suprafata radiatorului si a procesorului pentru a asigura un transfer termic cat mai bun intre acestea. Aplicare pastei termoconductoare se face uniform pe suprafata de contact doar cat sa umple golurile. Aplicarea in cantitati excesive duce la un transfer termic ineficient si implicit la riscul de a supraincalzi procesorul. Pentru o racire cat mai buna se recomanda inlocuirea thermal pad-ului cu o pasta termoconductoare de calitate (de ex. Arctic Silver).
-- Suprafata de contact pe care se afla pasta se poate sterge foarte usor cu vata si cu spirt apoi cu o carpa uscata.
Coolerul nu trebuie montat in nici un caz fara substanta termoconductoare.
-- Stratul de pasta termoconductoare trebuie sa fie foarte subtire, astfel incat grosimea lui sa nu impiedice transferul termic.
-- Este bine ca talpa radiatorului sa fie cat mai neteda (gen oglinda).

3.Configurarea din BIOS a modulelor de memorie.

O a treia cauza poate fi configurarea din BIOS a modulelor de memorie sau chiar incompatibilitatea acestora in cazul in care apartin unor producatori diferiti ar fi indicat utilizarea modulelor de memorie apartinand aceluiasi producator.
4.Restartarea caluclatorului poate avea loc si din cauza virusilor.

Virusii=Este un program creat sa distruga datele sau echipamentele uni calculator. Virusii sunt niste programe cu dimensiuni foarte mici fiind ascunsi fie in fisiere executabile fie atasati unor programe ( in acest caz sunt numiti si paraziti ). Ei au menirea de a distruge date, sa se reproduca ( ajungand sa blocheze hard discul chiar sa prajeasca motoarele de cautare ale acestuia ), pot distruge chiar si componente ale calculatorului.
Cel mai cunoscut virus care tot restarteaza caluclatoarele la un anumit interval de timp este virusul Tojan (ce poti face?) eu as zice sa nu te mai chinui cu antivirusi deoarece in caz ca a infectat ceva important din calculatorul vostru nu mai aveti scapare trebuie doar sa reformatati hardul sa va instalati din nou Windowsul.
Daca doriti puteti folosii pentru un stadiu mediu al infectiei cu acest virus urmatorul program Download aici.
Acestea ar fi cateva cauze datorita carora vi se poate restarta/reseta calculatorul frecvent , voi revenii in scurt timp cu noutati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu