marți, 7 septembrie 2010

Steve Jobs a lansat colectia de toamna Apple

Mult asteptata conferinta Apple, “September music event”, care a avut loc ieri seara la San Francisco, a adus, asa cum se zvonea de cateva zile bune, multe update-uri ale celor mai populare produse Apple.

Cea mai interesanta noutate prezentata de Steve Jobs a constituit-o noul Apple TV, de patru ori mai mic decat vechiul model si care costa acum doar 100 de dolari.

Botezat deja de fanii produselor Apple “pucul de hochei”, micul dispozitiv cu carcasa de culoare neagra este axat in principal pe functia de streaming live, are conexiune HDMI pentru a putea fi conectat la un televizor HD, port Ethernet pentru a fi conectat la Internet, precum si port USB.
Streamingul video se face in format HD la 720p, iar prin intermediul functiei Airplay din noul sistem de operare iOS4 se pot transfera filme de pe iPad prin Wi-Fi.


Apple TV nu are memorie interna si poate fi folosit pentru vizionarea de episoade din seriale sau show-uri de televiziune inchiriate de la ABC sau Fox cu 99 de centi/emisiune, in cazul productiilor mai vechi, sau cu 5 dolari pentru filmele mai noi in format HD.


Apple a incheiat de asemenea acorduri de furnizare de continut video pentru noul dispozitiv cu Netflix, YouTube, Flickr si Mobile Me.

Pentru cei care isi doresc totusi un Apple TV cu hard disk, varianta originala a dispozitivului cu hard de 160 GB este inca disponibila la un pret de 150 de dolari in Apple Store.

Alte noutati anuntate de Steve Jobs ieri seara sunt variantele imbunatatite si cu un nou design ale iPod Touch, iPod Nano si iPod shuffle.

iPod Touch a ajuns acum sa semene perfect cu un iPhone, dispozitivul avand acum si ecran cu Retina Display la fel ca iPhone 4, insa fara functia de apeluri telefonice. Ecranul are 3.5″ cu o rezoluţie de 960 x 640 pixeli.
Noul iPod Touch are un procesor Apple A4 core, o camera care poate filma HD la 720p, microfon si difuzor incorporat si vine cu sistemul de operare iOS4.

click pt imagine :)
Capacitatea maxima de stocare este de 64 GB.

Varianta iPod-ului Touch de 8GB costa 230 dolari, cea de 32 Gb 300 dolari, iar varianta de 64 GB costa 400 dolari.

Cea de-a sasea generatie a iPod-ului nano prezinta un dispozitiv mai mic cu 64% decat variantele precedente si cu 42% mai usor, conform declaratiilor Apple, si este disponibila in sase culori diferite.


Tastele pentru reglarea volumului sunt plasate pe partea laterala a dispozitivului, iar sistemul de prindere cu clema se afla in partea din spate.

Costul noilor iPod nano este de 150 dolari pentru varianta cu memorie de 8 GB si 180 de dolari pentru varianta de 16 GB.

In ceea ce priveste iPod-ul shuffle, acesta s-a “innoit”, revenind de fapt la un design mai vechi: s-a renuntat la butoanele pozitionate pe firul castilor, acestea fiind acum plasate din nou pe partea centrala a gadget-ului.

iPod-ul shuffle va permite, conform declaratiilor Apple, pana la 15 ore de ascultat muzica si va fi disponibil in cinci variante de culori, la un pret de 50 de dolari.



La capitolul functii, aplicatii si servicii, Steve Jobs a prezentat aseara si versiunea iTunes 10 care include acum un nou serviciu denumit Ping.

Ping este creat pe ideea unei retele de socializare si permite utilizatorilor sa urmareasca o lista de artisti preferati, sa vada ce muzica asculta prietenii pe iTunes si sa se informeze despre datele diferitelor concerte.


Ping este deja disponibil pe telefoanele iPhone si pe iPod Touch.

(Sursa: Engadget, Apple insider)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu