sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Carduri SIM in toate dispozitivele electronice


Card-urile SIM ar putea sa fie regasite intr-un viitor nu foarte indepartat nu doar in telefoane mobile ci in multe alte tipuri de dispozitive cum ar fi: camere foto, MP3 playere si e-book readere.

Asociatia GSM (GSMA), un grup ce supervizeaza tehnologiile din retelele de telefonice GSM, a anuntat recent ca operatorii T&T, Verizon, Vodafone, Deutsche Telekom, si China Mobile si-au unit fortele pentru a extinde folosirea cardurilor SIM si pe alte dispozitive.

Cardurile SIM sunt mici chip-uri dreptunghiulare aproximativ de dimensiunea unei unghii de la mana ce stocheaza numarul de telefon al unui utilizator si permite accesul in retelele de telefonie mobila.

La ora actuala, doar telefoanele mobile si cateva tablete si notebook-uri folosesc card-uri SIM pentru a accesa
retelele 3G, dar GSMA intentioneaza sa extinda folosirea acestora si pe camere video, camere foto, sisteme de navigare GPS, console de jocuri, etc.

Exista multe avantaje ale folosirii cardurilor SIM, unul dintre acestea fiind durata de viata a bateriei, transmiterea de date in retelele mobile folosind mult mai putina energie a bateriei dispozitivului decat alte tipuri de conexiuni cum ar fi Wi-Fi.

Singura problema a acestui plan ar putea fi aceea a costurilor suplimentare. Ar fi fantastic ca o camera foto sa se auto-conecteze la reteaua mobila si sa poti trimite fotografii de oriunde catre prietenii tai, insa nu ar mai fi la fel de distractiv daca aceasta functionalitate te va costa la sfarsitul fiecarei luni pretul abonamentului lunar.

(Sursa: Digital Trends)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu