sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Top 20 cele mai bune jocuri din 2010

Dark Void
Dark Void este produs de Airtight Games şi este publicat de Capcom. Foloseşte motorul grafic Unreal 3 şi va fi lansat pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3. Deşi jocul este în esenţă un shooter, jucătorii vor putea si să piloteze diverse nave extraterestre şi chiar să să folosească un jetpack.


Mass Effect 2
Mass Effect 2 este o continuare a jocului Mass Effect lansat în 2008. Titlul este produs tot de Bioware şi va fi publicat de Electronic Arts, de această dată pe toate platformele, adică PC, Xbox 360 şi Playstation 3. Jucătoriii vor lua din nou rolul lui John Shepard, pentru a proteja galaxia de un inamic necunoscut.


Star Trek Online
Star Trek Online este un MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) dezvoltat de Cryptic Studios şi este bazat pe seria TV creată de Gene Roddenberry. Când se va lansa va fi primul joc MMO în franciza Star Trek.


BioShock 2
BioShock 2 este un FPS dezvoltat de 2K Marine şi 2K Australia şi reprezintă continuarea lui Bioshock, un titlu care a fost desemnat jocul anului în 2007 de mai multe publicaţii şi site-uri. Jucătorii vor avea de aceată dată posibilitatea de a intra în rolul primului Big Daddy, la zece ani după povestea din primul.


Blur
Blur este produs de Bizarre Creations, studio responsabil pentru seria de mare succes Project Gotham Racing, jocuri lansate exclusiv pentru platformele Xbox. Blur va fi un joc arcade, în care maşinile vor avea scuturi şi posibilitatea de a folosi diverse power-ups. Activision va distribui titlul pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3.


Aliens vs. Predator
Sarcina reînvierii francizei a căzut în sarcina celor care au realizat primul joc 3D din seria Aliens vs. Predator, studioul Rebellion. Jucătorii vor putea din nou să intre în rolul unui soldat, alien sau predator, de această dată pe planeta BG-386, unde oamenii au descoperit o piramidă care ascunde un secret teribil. Predatorii trimit şi ei mai mulţi războinici pentru a vedea cine le-a deranjat locul de vânătoare, repornind astfel conflictul care a făcut celebră franciza. Sega va publica jocul pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3, dar data de lansare este descurajantă, abia în 2010.


Singularity
Singularity este un joc produs de Raven Software, studio deţinut de Activision. Raven Software s-a mai ocupat de Quake 4 şi ultimul Wolfenstein. Jocul va folosi Unreal Engine 3 şi va fi lansat pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3.


Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction
Conviction este continuarea pentru Splinter Cell: Double Agent. Jocul este produs de Ubisoft Montreal şi urmăreşte povestea personajului Sam Fisher care încearcă să găsească ucigaşii fiicei sale. Amânat de mai multe
ori, Conviction se va lansa pe 26 februarie 2010, pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3.


Napoleon: Total War
Napoleon: Total War este următorul joc creat de The Creative Assembly în franciza Total War. Va fi publicat tot de Sega şi are o data de lansare pe 26 februarie 2010. Vor fi disponibile trei versiuni: Standard Edition, Imperial Edition şi The Emperor's Edition.


Battlefield: Bad Company 2
Bad Company 2 este produs tot de studioul DICE al Electronic Arts şi este o continuare directă a primul Bad Company. Primul joc a fost promovat doar pe console, Xbox 360 şi Playstation 3, dar după insistenţele comunităţii, EA a decis să publice jocul şi pentru PC. Data oficială de lansare este 2 martie 2010.


S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Call of Pripyat este continuare lui S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, joc lansat în 2007 de studioul ucrainean GSC Game World. Acţiunea în nou titlu începe la puţin timp după evenimentele din primul joc şi în care guvernul încearcă să preia controlul complet al Zonei. Jocul va fi lansat exclusiv pe PC în data de 2 februarie 2010.


Supreme Commander 2
Publicat de acastă dată de Square Enix, Supreme Commander 2 este o strategie dezvoltată de Gas Powered Games, studio responsabil şi pentru primul Supreme Commande, dar şi alte câteva jocuri foarte cunoscute, cum ar fi seria Dungeon Siege şi Total Annihilition. Jocul va fi lansat pe PC şi Xbox 360.


Command & Conquer 4: Tiberian Twilight
Potrivit Electronic Arts, distribuitorul strategiei produse de EA Los Angeles, Command & Conquer 4: Tiberian Twilight va fi ultimul titlu din seria Tiberium, încheind o franciză veche de 14 ani. Data de lansare oficială este de 16 martie 2010.


Assassin's Creed II
Assassin's Creed II este produs şi distribuit de Ubisoft, fiind deja lansat pe Xbox 360 şi Playstation 3. Ubisoft a ales să amâne lansarea pentru PC până în primăvara lui 2010.


Split Second
Split Second este un joc de curse arcade, produs de Black Rock Studio (Moto GP 06/07 şi Pure), şi distribuit de Disney Interactive Studios pentru PC, Xbox 360 şi Playstation 3. Va fi lansat la începutul anului 2010.


Medal of Honor: Afghanistan
În timp ce jocurile anterioare au fost plasate în Al Doilea Război Mondial, în noul titlu acţiunea va fi mutată în Afghanistan, în zilele noastre. Jucătorii vor controla un soldat de elită (Tier One Operator) care primeşte ordine direct de la National Command Authority (preşedintele Statelor Unite şi Secretary of Defense). Jocul este produs tot de studioul din Los Angeles al Electronic Arts, dar multiplayer-ul va fi dezvoltat de către DICE, cei responsabili pentru seria Battlefield.


Max Payne 3
Din iunie, de la primul material substanţial despre Max Payne 3, din revista Game Informer, Rockstar a păstrat tăcerea cu privire la noul titlul din celebra franciză. Noul producător este acum Rockstar, după ce a cumpărat drepturile Remedy, studio responsabil pentru primele două titluri. Jocul ar trebui să ajungă în magazine între martie şi iunie 2010, pe PC, Xbox 360 şi Playstation 3.


Deus Ex 3
Deus Ex 3 este al treilea din franciza Deus Ex şi un prequel pentru celelalte două jocuri. Jocul este produs de Eidos Montreal împreună cu Square Enix, iar singura platformă anunţată până acum este PC-ul. Jocul este programat să apară în sezonul de iarnă din 2010.


Prince of Persia: The Forgotten Sands
Ubisoft a decis să mai producă un titlu în seria Sand of Time, folosind motorul grafic din Assasins Creed şi Prince of Persia. Acţiunea va fi plasată între Sands of Time şi Warrior Within, iar jocul va şi lansat pe toate platformele, PC, Xbox 360, Playstation 3, DS, PSP şi Nintendo Wii.


Just Cause 2
Just Cause 2 este produs de Avalanche Studios şi foloseşte motorul grafic propriu numit Avalanche 2.0 Engine. Suprafaţa de joc va fi de 1000 de kilometri pătraţi, fiind situată în Asia de Sud-Est, oferind un teren variat, de la munţi acoperiţi de zăpadă şi până la plaje tropicale însorite. Just Cause 2 va fi disponibil pe 23 martie, 2010, pe PC, Xbox 360 şi PS3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu