luni, 23 aprilie 2012

Microsoft va lansa cinci versiuni de Windows 8

Giantul american software are vesti importante. Pentru inceput, Microsoft a confirmat Windows 8 ca fiind numele oficial al noului sau sistem de operare si faptul ca vor fi lansate cinci versiuni diferite de Windows 8, asteptandu-se ca trei dintre ele sa castige un important segment de piata.

Anuntul a pus capat speculatiilor conform carora Windows 8 ar urma sa aiba 10 versiuni diferite ceea ce devenise o traditie dupa lansarea Windows Vista si ulterior Windows 7.

Conform declaratiilor facute de Brandon LeBlanc, communications manager al Microsoft, Windows 8 va avea trei versiuni importante:
Windows 8 simplu, Windows 8 Pro si Windows 8 RT, ultima dintre ele fiind versiunea bazata pe ARM.



“Windows 8 este numele oficial al produsului pentru urmatoarele editii de Windows x86/64″, a declarat LeBlanc.

Versiunea Windows 8 simplu va semana cu actualul sistem de operare Windows 7 Home Premium si va include versiunile updatate ale Windows Explorer, Task Manager, va avea suport multi-monitor imbunatatit si va oferi posibilitatea de a schimba limba in care sunt afisate toate informatiile, lucru ce era disponibil inainte doar utilizatorilor de Windows Enterprise si Ultimate.

Windows 8 Pro este destinat utilizatorilor din mediul de business si aduce in plus functionalitati de securitate si PC Management imbunatatite. Windows Media Center va fi disponibil ca add-on pentru Windows 8 Pro sub denumirea de Media Pack.

Windows 8 RT, bazat pe arhitectura ARM va fi disponibil doar preinstalat pe PC-uri si tablete ce ruleaza pe baza procesoarelor ARM si va ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei respectivelor dispozitive.

Windows 8 RT va include versiuni optimizate pentru touch ale aplicatiilor Microsoft Office cum ar fi Word, Excel, PowerPoint si OneNote. Sistemul de operare nu va include Windows Media Player.

Celelalte doua versiuni ale Windows 8 vor fi Windows 8 Enterprise si Windows 8 versiunea pentru China si alte piete emergente fiecare versiune urmand a fi customizata in functie de limba tarii respective.

Preturile pentru diferitele versiuni ale Windows 8 nu au fost inca dezvaluite sistemul de operare urmand a fi lansat in luna Octombrie a acestui an.

(Sursa: Microsoft)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu