sâmbătă, 21 august 2010

Butonul Dislike de pe Facebook este de fapt un atac informatic

Utilizatorii retelei de socializare Facebook pot sa semnaleze faptul ca le place un post, un comentariu, un link sau o fotografie cu ajutorul unui buton numit “Like”.

Popularitatea foarte mare a acestei functii de pe Facebook a determinat hackerii sa speculeze acest lucru si astfel a aparut o aplicatie care invita utilizatorii sa instaleze un buton fals de “Dislike”.




Atacul informatic te indeamna sa instalezi o aplicatie care promite instalarea unui buton numit “Dislike”; in urma lansarii aplicatiei fiind rugat sa completezi un formular, iar pe pagina ta de profil va aparea mesajul ca tocmai ti-ai instalat butonul “Dislike” si prietenii tai vor incepe sa primeasca mesaje spam din partea ta prin care sunt invitati sa instaleze si ei aplicatia.

Specialistii companiei de securitate Sophos, care au semnalat primii acest atac de tip scam, avertizeaza ca acest gen de atacuri pe Facebook se vor inteti si sfatuieste utilizatorii retelei sa aiba grija ce link-uri acceseaza si ce aplicatii instaleaza in calculator, chiar daca acestea par a veni din partea prietenilor din retea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu