miercuri, 25 august 2010

Cumpara ce ai tu nevoie, nu ce vor ei sa-ti vanda!


Magazinele online sunt obligate sa afiseze toate detaliile importante despre produsele pe care le comercializeaza.

Pentru a fi intotdeauna sigur ca vei face o afacere buna, cumparand de la un magazin online, urmeaza acesti pasi:

1. Citeste cu atentie descrierea produsului, specificatiile tehnice, etc.

2. Verifica pretul produsului, moneda in care este exprimat acesta, daca pretul include TVA sau nu, care sunt taxele suplimentare care se pot adauga (taxa de livrare, taxa de mediu, etc.).

3. Calculeaza data la care produsul va intra in posesia ta, dupa ce ai citit care sunt prevederile din “termeni si conditii”.

4. Verifica daca ai selectat cantitatea dorita (numarul de produse) pe care vrei sa-l achizitionezi.

5. Daca produsul este disponibil in mai multe marimi, dimensiuni, culori etc., asigura-te ca ai selectat optiunea care corespunde dorintei tale.

6. Modalitatile de plata oferite de comerciant (plata cash la livrare, plata online cu cardul, ordin de plata etc.) sunt un aspect foarte important. Daca magazinul permite plata cu cardul, citeste care sunt detaliile la care trebuie sa ai grija atunci cand faci o tranzactie electronica.

7. In cazul in care produsul pe care vrei sa-l achizitionezi este oferit cu un pret promotional in cadrul unei oferte speciale este bine sa verifici daca poti beneficia intr-adevar de respectiva promotie, daca termenul acesteia nu a expirat, daca nu exista conditii speciale de acordare a discount-ului, etc.

8. In cazul in care ai cumparat un bun care poate fi deteriorat in timpul transportului, este indicat sa verifici daca acesta este asigurat in timpul transportului, si daca acest cost este inclus in pretul final al produsului. Deasemenea, intereseaza-te in sarcina cui revine sa se ocupe de acest lucru (a ta sau a magazinului).

9. In cazul in care ai plasat comanda telefonic, nu uita sa verifici datele care-ti vor fi trimise pe e-mail pentru a te asigura ca acestea corespund cu cele agreate anterior.

10. In cazul in care plasezi comanda pe Internet, verifica inca o data inainte de a face acest lucru, daca toate datele sunt corecte si rectifica eventualele erori.
Dupa ce ai citit inca o data “termenii si conditiile”” precum si orice alta prevedere inregistrata in formular si daca esti de acord cu pretul final, trimite comanda.

11. Daca nu primesti o confirmare pe email, in termen de 5-6 ore de la efectuarea comenzii, este indicat sa contactezi reprezentantii magazinului fie prin email, fie telefonic pentru a solicita confirmarea.

12. Verifica produsul atunci cand acesta soseste si nu semna avizul de confirmare a livrarii si factura, decat dupa ce te-ai incredintat ca toate datele sunt in regula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu