joi, 26 august 2010

Nokia si Intel vor sa creeze telefoane mobile 3D

Cercetatorii de la Intel si-au dat mana cu cei de la Nokia si au pus bazele unui laborator unde vor lucra impreuna la dezvoltarea de noi interfete pentru dispozitivele mobile care sa permita afisarea de continut 3D pe telefoanele mobile.
Universitatea Oulu din Finlanda
Cei 24 de specialisti care vor lucra in laboratorul numit “Intel and Nokia Joint Innovation Center” din cadrul Universitatii Oulu din nordul Finlandei, nu fac deocamdata nici un fel de promisiune concreta, dar este destul  declar ca se simt provocati de anuntul Nintendo privind lansarea consolei 3DS care nu va necesita purtarea de ochelari speciali.

Cercetarile din noul laborator se vor axa in principal pe dezvoltarea de solutii pentru platforma open source MeeGo, lansata recent de Intel si Nokia.

MeeGo ofera cea mai mare flexibilitate pentru dezvoltarea de capabilitati 3D pe dispozitive mobile, majoritatea cercetarilor din laboratorul Intel – Nokia urmand sa fie de asemenea de tip open source.

“Faptul ca Universitatea din Oulu se concentreaza atat pe identificarea de noi solutii de telecomunicatii, cat si pe cercetari in domeniul electronicii si fotonicii, a transformat acest centru universitar in cel mai potrivit loc pentru Centrul Comun de Inovatie Intel – Nokia“, a declarat Justin Rattner, Chief Technology Officer si Director al Intel Labs.

(Sursa: Intel)
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu