vineri, 27 august 2010

Inundatie de mail-uri virusate care anunta decesul celebritatilor


Creatorii de virusi speculeaza din plin apetitul utilizatorilor de Internet pentru aflarea ultimelor noutati privind viata si de ce nu, moartea persoanelor celebre, a asa-numitelor VIP-uri, pentru a-si raspandi virusii.

In ultima perioada, foarte multe conturi ale utilizatorilor de Gmail au fost luate cu asalt de e-mail-uri care anunta decesul unor actori celebri sau sportivi renumiti, toate avand un atasament infectat cu un virus.

Subiectul e-mail-ului este unul extrem de simplu, spre exemplu “a murit Tiger Woods”. In corpul mesajului, primitorul va afla insa o alta informatie “Justin Timberlake a fost ucis alaturi de alte 34 de persoane in urma izbirii avionului Air Force CT-43 de un versant al unui munte in timp ce se indrepta catre aeroportul Dubrovnik din Croatia pe un fond atmosferic de ploaie torentiala si vizibilitate scazuta. Mai multe detalii in atasament”.

Faptul ca numele celebritatii mentionate in subiectul e-mail-ului nu corespunde niciodata cu numele VIP-ului din textul mesajului este una dintre caracteristicile acestui atac.

Descrierea falsului incident care a dus la moartea celebritatilor se bazeaza pe un accident real care a dus la moartea secretarului american pentru comert Ronald Brown in 1996.

Circula doua variante ale atasamentului virusat. Una dintre ele contine un fisier .ZIP in care este arhivat fisierul news.exe identificat de specialistii de la TrendMicro ca fiind infectat cu virusul TROJ_DLDER.AU.

A doua versiune include un fisier .HTML infectat cu virusul JS_REDIR.BB.

Spam-ul afecteaza utilizatorii de sisteme de operare Windows 2000 si Windows XP iar sfatul specialistilor este ca e-mail-ul sa fie sters imediat daca ajunge in inbox-ul tau.

(Sursa: Technews Daily)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu