vineri, 27 august 2010

Pelicula miraculoasa care transforma orice suprafata nemetalica intr-un touchscreen

Iata ceva ce va placea cu siguranta tuturor amatorilor de dispozitive, gadgeturi si interfete futuristice: Displax, o companie care dezvolta si produce echipamente hardware bazate pe noi tehnologii, a creat o pelicula de grosimea unei coli de hartie, flexibila si transparenta, care transforma orice suprafata nemetalica intr-un ecran touchscreen interactiv.
Pelicula Skin poate fi plasata peste orice suprafata, transparenta sau opaca, plata sau curbata si poate afisa orice continut interactiv doresti.

Tehnologia multi-touch utilizata de Displax reactioneaza la atingerea a 16 degete simultan si poate de asemenea sesiza miscarile facute “in aer”.

Skin este complet transparenta si functioneaza pe suprafete care sunt si ele transparente la randul lor, spre exemplu poti plasa Skin deasupra unui geam pentru ca apoi sa interactionezi cu continutul afisat pe suprafata geamului.

Acest hardware unic opereaza prin intermediul unei retele de nanofire imprimate pe un film polimeric. De fiecare data cand utilizatorul atinge suprafata, fie cu contact direct, fie doar sufland asupra ei, “o reactie electrica este detectata permitand micro-procesorului sa inregistreze si sa directioneze miscarea sau directia curentului de aer”, explica specialistii Displax.

Pelicula Skin si-ar putea gasi o multitudine de intrebuintari: in prezentari de afaceri, medicina, muzee, scoli, expozitii, hoteluri, statii de metrou si agentii de turism, pentru a mentiona doar cateva.

(Sursa: Displax)

6 comentarii:

  1. Pai bun si daca eu aplic chestia asta pe un ecran care are in spate un OS care nu suporta touchscreen, nu cred ca va merge. Touchscreenul e dat defapt de software nu de hardware :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai citit tu aici cumva ca functioneaza pe baza de software?? citeste din nou partea cu geamul....cand exerciti miscari asupra acelui geam pe care este aplicat SKIN acesta reactioneaza :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit ca se bazeasa pe software, dar o zic eu :P
    Daca nu ai suport software poti sa ai cel mai touchscreen dintre touchscreenuri ca tot nu iti va merge.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca am devenit si mai curios in legatura cu acest lucru....o sa astept noi informatii despre acest nou SKIN si o sa le aduc la cunostinta cititorilor :):)
    eu unu zic ca softul nu influienteaza in totalitate dar cred ca este necesara existenta unuia....de exemblu pe un windows vista, 7 zic ca ar merge struna :>:>

    RăspundețiȘtergere
  5. hai ca mai facut curios cu acest dispozitiv, chiar ca ar fi ceva interesant

    RăspundețiȘtergere
  6. crede-ma ca sunt mai curios ca tine.....mie mi se pare ceva destul de inteligent :)

    RăspundețiȘtergere