sâmbătă, 28 august 2010

Cardurile virtuale – solutia fara batai de cap pentru plati online


Daca, in ciuda a tot ce ai citit despre acest subiect, iti este totusi frica sa-ti folosesti cardul ca sa cumperi produse de pe Internet, mai exista o varianta prin care poti sa dormi linistit noaptea si sa folosesti in acelasi timp aceasta metoda de plata extrem de eficienta.
Solutia se numeste card virtual.


Cardul virtual este un tip de card pe care-l vei folosi exclusiv pentru a face plati pentru cumparaturi din magazinele online. Pe acest card poti incarca doar suma de care ai nevoie pentru a plati produsele pe care vrei sa le cumperi de pe Internet.

Cardul virtual nu are nici PIN, nici banda magnetica si nu il poti folosi pentru a scoate bani de la bancomat sau ca sa platesti prin intermediul POS-urilor instalate la casele de marcat din magazinele fizice. In general, aceste carduri pot fi folosite atat pe site-urile romanesti cat si pe cele internationale.

Platile catre un magazin online cu un asemenea card virtual se fac in general furnizand urmatoarele date: codul CVV (codul de 3 cifre inscris pe verso), numarul de card precum si data expirarii acestuia.

Alimentarea acestui card o poti face direct prin ATM (prin transfer din contul tau curent) sau depunand banii direct la casieria bancii emitente.

Tranzactia electronica si transferul banilor din contul tau in contul comerciantului se realizeaza conform aceleiasi proceduri folosite pentru orice plata electronica prin card.

Principalul avantaj al cardului virtual este faptul ca iti confera o siguranta ridicata asupra fondurilor tale, deoarece nu poate fi utilizat de catre o terta persoana pentru a retrage bani din contul tau si nu are cod PIN care sa poata fi aflat.

Pentru un plus de singuranta, poti sa transferi pe acest card doar suma de care ai nevoie pentru a face o plata intr-un magazin online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu