sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ce inseamna HTML?

Ce inseamna HTML?

Daca lucrezi pentru prima data in html, acest tutorial iti va arata cum poti crea o pagina Web simpla. HTML (HyperText Markup Language) este un limbaj folosit pentru crearea paginilor Web. In general, HTML este usor de utilizat, fiind bazat pe un elemente numite tag-uri. HTML foloseste aceste elemente pentru introducerea imaginilor si a linkurilor, pentru a modifica fontul curent,etc. Un tag consta dintr-o litera sau cuvant rezervat intre parantezele unghiulare < si >. Iata cateva exemple:
Tag
Efect

text

text

Creeaza paragraf nou

Insereaza o poza
Majoritatea comenzilor HTML sunt alcatuite din doua tag-uri: unul de inceput si unul de sfarsit, cu deosebirea ca tag-ul de sfarsit contine caracterul / dupa <. Codul de mai jos: Acesta este un exemplu.
va aparea pe pagina astfel: Acesta este un exemplu.
Structura unei pagini HTML Majoritatea paginilor Web au cateva lucruri in comun, cum ar fi sectiunile head si body, marcate prin tag-urile: si respectiv . Anumite informatii despre pagina, cum ar fi titlul, se scriu in sectiunea head, iar continutul propriu-zis al paginii – in body.
De asemenea, fiecare pagina HTML incepe si se termina cu tag-ul (). Iata structura de baza a unei pagini HTML: (titlu, alte informatii....) (Continutul paginii – text, imagini)
Daca vizualizezi aceasta pagina intr-un browser, nu vei vedea nimic, deoarece pagina nu contine deocamdata
text sau imagini. Pentru a da paginii un titlu oarecare, vom folosi tag-ul , inserat intre: <head> si: </head>. <html> <head> <title>Pagina mea !
In bara de sus a browserului va aparea textul: Pagina mea! Inserarea textului Daca vrei ca textul tau sa apara sub forma de paragrafe, in sectiunea poti folosi tag-ul (paragraph). Pagina mea !
Aceasta este prima mea pagina de web !

Felicitari! Ai creat prima ta pagina Web. Noi tag-uri In continuare poti folosi tag-urile HTML pentru a imbunatati aspectul paginii. De exemplu, tag-urile .... sau .... au ca efect ingrosarea textului (bold). Aceasta este prima pagina construita de mine!
apare in felul urmator: Aceasta este prima pagina construita de mine! Pentru a centra textul, se foloseste tot tag-ul cu atributul align=”center”:
Aceasta este prima pagina construita de mine!

Pentru a schimba culoarea de fundal (background) in negru si a textului in alb, in tag-ul body trebuie specificat bgcolor="#000000" si respectiv text="#FFFFFF".
Codul HTML va arata astfel: Pagina mea !
Aceasta este prima pagina construita de mine!

Incearca in continuare sa modifici pagina adaugand noi paragrafe si schimband culoarea de fundal sau culoarea textului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu