sâmbătă, 31 iulie 2010

Plati de care sa te feresti pe Internet

Sa faci cumparaturi de pe Internet poate fi uneori, o experienta neplacuta, daca te trezesti ca banii tai au disparut fara urma, iar produsele comandate nu au intrat in posesia ta.

Exista unele metode de plata care nu sunt deloc indicate atunci cand e vorba de tranzactii pe Internet. Un exemplu in acest sens fiind transferurile de bani prin sisteme gen Western Union sau Money Gram.

Acestea sunt servicii de transfer de bani intre un expeditor si un destinatar, care insa nu ofera servicii de pastrare a banilor.


Astfel, in momentul efectuarii unui transfer de bani prin Western Union, de exemplu, expeditorul primeste un numar de control pentru transferul de bani (Money Transfer Control Number – MTCN) pentru a urmari tranzactiile. Destinatarul va avea nevoie de numarul de control pentru a putea ridica suma transferata.

De ce nu este recomandat sa faci plati online prin Western Union sau Money Gram?

Simplu, atunci cand transferi bani prin intermediul acestui serviciu nu ai nici o garantie asupra transferului. Pur si simplu, persoana caruia i-ai trimis banii poate ridica suma respectiva iar tie nu ti se garanteaza in nici un fel ca suma pe care ai transmis-o prin intermediul serviciului reprezinta o plata pentru un anumit produs sau serviciu.

Western Union nu solicita celui care va primi banii sa specifice pentru ce sunt acei bani. Banii sunt incasati cash, nu intr-un cont, de aceea nimeni nu poate garanta ca vei primi ceva in schimbul acelor bani.

Ai grija cand platesti online, si nu folosi servicii gen Western Union sau Money Gram pentru a plati produse cumparate pe site-urile de licitatii.
Daca vanzatorul insista exclusiv asupra transferului de bani, trebuie sa ai si mai mare grija. Daca o companie care administreaza un magazin online este de incredere, va accepta si alte modalitati de plata si nu va insista niciodata asupra acestui serviciu de transfer de bani.

Pentru a evita surprizele neplacute, nu efectua niciodata un transfer de bani catre o persoana pe care nu o cunosti , caci risti sa ramai si fara bani si fara produse.

Un comentariu: