joi, 16 septembrie 2010

Tilera GX – Procesorul cu 100 de nuclee!

Desi cu totii am auzit de Intel si de AMD ca fiind companii care constuiesc si procesoare, iar intre aceste doua companii este o mare rivalitate, iata ca piata procesoarelor pentru pc este zguduita serios de o companie aproape aninima numita Tilera. Daca cei de la Intel se lauda cu noua generatie de procesoare cu 8 nuclee, Tilera a anuntat ca va lansa pe piata anul viitor un procesor care nu are nici mai mult nici mai putin de 100 de nuclee… IMPRESIONANT nu?

Acest model de procesor, compania l-a numi Tilera GX si se pare ca va fi net superior celor din noua generatie Intel ceea ce va creea o competitie si mai acerba in ceea ce priveste procesoarele pentru pc, iar cei doi giganti Intel si AMD vor fi nevoiti sa ridice stacheta si din asta cel mai mult avem de castigat noi, consumatorii, pentru ca vom avea produse de mare calitate la preturi acceptabile



Tilera GX va avea o arhitectura paralela iar cele 100 de nuclee permit procesare unei mari cantitati de insormatie intr-un timp foarte scurt. Cele 100 de nuclee vor avea o frecventa de functionare de 1.6 Ghz adica in total procesorul va functiona la o frecventa de 160 Ghz (fantastic). Cei de la Tilera s-au gandit si la consum astfel incat acest procesor va consuma de 10 ori mai putin curent decat Westmere al celor de la Intel. Desi tehnologia de constructie pe 32 nm pentru care a optat Intel este suparioara celei pe 40 nm de care va dispune Tilera GX totusi performanta obtinuta de Tilera este vizibil mai ridicata decat cea a celor de la Intel.




Ce ne ramane de facut este sa asteptam sa apara acest procesor si atunci vom vedea ce stie sa faca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu